‹ Back to Portfolio

Nordson Asymtek

smallreddiv More info
Nordson Asymtek Entrance1 Nordson Asymtek1 Nordson Asymtek2 Nordson Asymtek3 Nordson Asymtek4 Nordson Asymtek8 Nordson Asymtek5 Nordson Asymtek6 Nordson Asymtek9 Nordson Asymtek7

Nordson Asymtek Entrance1

Description

Nordson Asymtek completed the design, permitting and construction of their new 93,000 square foot lab, office and manufacturing facility. The new facility is equipped with numerous electronic lab and research and development rooms, conference rooms and open office spaces. The lab spaces include utility drops that provide data, power and compressed air and a high-end ESD flooring system. On the manufacturing floor, Nordson, Hughes Marino and SAA organized the floor plan to maximize workflow efficiencies.

Added Value

Hughes Marino helped the brokerage team to negotiate the lease and work letter. Once the lease was executed, Hughes Marino managed the entire design, permitting, construction and occupancy process. The competitive bid process was unique for this project, Hughes Marino’s in-depth knowledge of the local market helped to ensure the proposing teams were capable of designing and completing this product type for a competitive rate. Nordson moved into their new facility and the project completed on time and under budget.

Service Provided

Prior to design and construction starting, the Hughes Marino program, project and construction management and brokerage teams negotiated the lease and established budgets and schedules that helped Nordson establish business goals. Hughes Marino orchestrated the entire competitive bid process to assemble the project team and monitored the design and construction process to ensure the project completed on time and under budget.

Project Details

Square Feet - 93,000 SF

Contract Amount - $5.3 Million

General Contractor - Burger Construction

Architect - SAA

Project Categories

Industry - Technology

Amenities - Packaging and Assembly Area, Warehouse

Project Type - Lab, Tenant Improvement

Ocean Discovery Institute Living Lab rendering featured image
Previous Case Study

Ocean Discovery Institute, Living Lab

Ntrepid kitchen area breakroom
Next Case Study

Ntrepid